0

Tribefunding Stories – Yes We Can

Posted August 20th, 2011 in Artikel, Crowdfunding, Tribefunding by Douw&Koren

Crowdfunding is booming! En wij zijn er verslaafd aan geraakt. De afgelopen paar jaren hebben we ons verwonderd over en verdiept in het fenomeen. We hebben honderden crowdfunding initiatieven gezien, waarvan sommigen succesvol en revolutionair.

Onder de naam Tribefunding gaan we de komende tijd onze ervaringen en observaties publiceren. Waarom tribefunding? De term crowdfunding is eigenlijk een beetje misleidend. Het woord crowd gaat uit van een anonieme menigte die je niet kent. Essentieel bij crowdfunding is het inzetten van je eigen netwerk; mensen die je kent en die geloven in wat je doet. Het woord tribe is daarom een betere benaming, omdat een tribe gelooft in jou en jouw project en zich in wil zetten voor een lange termijn relatie. Tribefunding dus.

Binnen het thema Stories pluizen we een tribefunding campagne uitgebreid uit. In dit eerste artikel kijken we naar de tribefunding campagne van president Obama. Obama wist in 2007/2008 een duizelingwekkend bedrag te tribefunden en sinds een aantal maanden is de campagne voor 2011/2012 van start. Waarom is tribefunding een geniale zet geweest in het winnen van de presidentsverkiezingen? Leer er meer over in onderstaand artikel.

Heb je naar aanleiding van dit eerste artikel vragen of opmerkingen, of heb je een suggestie voor een volgend artikel? Laat het ons weten via info@douwenkoren.nl.

Leave a Reply

+