Over ons

Crowdfunding is booming. In een paar jaar tijd hebben honderden crowdfunding initiatieven het licht gezien. Sommigen daarvan zijn succesvol en revolutionair, waar anderen vroegtijdig strandden. Deze wirwar van ervaringen laat zich niet altijd vertalen in een helder beeld van de mogelijkheden en valkuilen van crowdfunding en hoe dit veelbelovende instrument kan worden ingezet.

Simon spreekt

Ons team
Het team van Douw&Koren combineert creativiteit, inlevingsvermogen en eigenzinnigheid met gedegen onderzoek, visie en inhoudelijke expertise om organisaties te ondersteunen in hun crowdfundingvragen en –ambities.


Simon Douw (Managing Partner)
Simon Douw is directeur van Downsideup; bureau voor training, coaching en moderating en mede-oprichter van Douw&Koren. Hij studeerde psychologie, filosofie en rechten in Amsterdam en gaat regelmatig op solo-expeditie richting de noordpoolcirkel.

Gijsbert Koren (Managing Partner)
Gijsbert Koren is mede-oprichter van Douw&Koren. Hij heeft een passie voor ondernemen met een duurzame impact en is verslaafd aan het crowdfunden van toffe projecten.

Aram Goudsmit (Head of Campaigns)
Aram Goudsmit is PR, social media en marketing expert en crowdfunding campagne coach bij Douw&Koren. Hij studeerde communicatie en bestuurskunde en leeft op social media.
  Wendy de Boer (Head of Projects)
Wendy deed na haar studie cultuurwetenschap ervaring op als fondsenwerver bij non-profit organisaties. Nu werkt ze als razend enthousiaste projectmanager bij Douw&Koren. Daarnaast maakt ze met regelmaat een muzikaal uitstapje.
  Merel Keuper (Head of Special Projects)
Merel was projectleider van de succesvolle crowdfunding campagne van Museum Gouda en studeerde daarnaast Cultural Economics. Momenteel werkt ze met veel plezier als projectmanager bij Douw&Koren en danst ze graag flamenco.
  Hanneke Bonfrer (Projectleider)
Hanneke is projectleider civic crowdfunding bij Douw&Koren.
  Joany Beer (Crowdfunding Consultant)
Joany is crowdfunding campagne coach bij Douw&Koren.
  Renée Andela (Projectleider)
Renée studeerde Entrepreneurship aan de Vrije Universiteit en werkt nu met veel enthousiasme als projectmanager bij Douw&Koren. Renée heeft een passie voor reizen en ontdekt dan ook graag nieuwe bestemmingen.
  Anna Fleur de Vos (Junior Event Manager)
Anna Fleur studeert Media en Entertainment Management en is junior event manager bij Douw&Koren. Ze zet maar al te graag haar tanden in CROWDF€ST, Crowdfunding Week en Crowdfunding Day.

 

Douw&Koren
Dit is hoe Rabobank ons introduceerde tijdens het congres “Visie op 2013 – Financieren voor groei”:

Is crowdfunding een leuke spielerei of het financieringsinstrument van de toekomst? Crowdfunding is wat ons betreft een serieus financieringsinstrument dat veel voordelen biedt naast financiering alleen. Maar het is geen holy grail of oplossing voor elke financieringsbehoefte.

Douw&Koren is een crowdfunding adviesbureau en opereert volledig onafhankelijk van alle crowdfunding platforms. Douw&Koren is internationaal koploper op het gebied van crowdfunding. Zij delen hun kennis en ervaring via workshops, lezingen en publicaties.

Via Crowdfundingboek.nl presenteren Simon en Gijsbert de beste boeken over crowdfunding. Het overzicht is bedoeld voor iedereen die zich meer dan gemiddeld in het onderwerp wil verdiepen. Via Faveoly presenteren zij ter inspiratie elke dag een unieke internationale crowdfunding campagne voor een nieuw te ontwikkelen product.