Over ons

Crowdfunding is booming. In een paar jaar tijd hebben honderden crowdfunding initiatieven het licht gezien. Sommigen daarvan zijn succesvol en revolutionair, waar anderen vroegtijdig strandden. Deze wirwar van ervaringen laat zich niet altijd vertalen in een helder beeld van de mogelijkheden en valkuilen van crowdfunding en hoe dit veelbelovende instrument kan worden ingezet.

Simon spreekt

Ons team
Het team van Douw&Koren combineert creativiteit, inlevingsvermogen en eigenzinnigheid met gedegen onderzoek, visie en inhoudelijke expertise om organisaties te ondersteunen in hun crowdfundingvragen en –ambities.


Simon Douw
Simon Douw is directeur van Downsideup; bureau voor training, coaching en moderating en mede-oprichter van Douw&Koren. Hij studeerde psychologie, filosofie en rechten in Amsterdam en gaat regelmatig op solo-expeditie richting de noordpoolcirkel.

Gijsbert Koren
Gijsbert Koren is mede-oprichter van Douw&Koren. Hij maakte een switch van design naar business development en heeft een passie voor ondernemen met een duurzame impact en is verslaafd aan het crowdfunden van toffe projecten.

Aram Goudsmit
Aram Goudsmit is PR, social media en marketing expert en crowdfunding campagne coach bij Douw&Koren. Hij studeerde communicatie en bestuurskunde en leeft op social media.
  Wendy de Boer
Wendy deed na haar studie cultuurwetenschap ervaring op als fondsenwerver bij non-profit organisaties. Nu werkt ze als razend enthousiaste projectmanager bij Douw&Koren. Daarnaast maakt ze met regelmaat een muzikaal uitstapje.
  Merel Keuper
Merel was projectleider van de succesvolle crowdfunding campagne van Museum Gouda en studeerde daarnaast Cultural Economics. Momenteel werkt ze met veel plezier als projectmanager bij Douw&Koren en danst ze graag flamenco.
  Hanneke Bonfrer
Hanneke is projectleider civic crowdfunding bij Douw&Koren.
  Patrick Hurd
Patrick is projectleider en crowdfunding campagne coach bij Douw&Koren. Ook is Patrick mede-oprichter van bugzz waarmee hij insecten als voedingsbron op de kaart zet. Zijn passies liggen bij fotografie, boardsports, reizen en duurzame projecten.

 

Douw&Koren
Dit is hoe Rabobank ons introduceerde tijdens het congres “Visie op 2013 – Financieren voor groei”:

Is crowdfunding een leuke spielerei of het financieringsinstrument van de toekomst? Crowdfunding is wat ons betreft een serieus financieringsinstrument dat veel voordelen biedt naast financiering alleen. Maar het is geen holy grail of oplossing voor elke financieringsbehoefte.

Douw&Koren is een crowdfunding adviesbureau en opereert volledig onafhankelijk van alle crowdfunding platforms. Douw&Koren is internationaal koploper op het gebied van crowdfunding. Zij delen hun kennis en ervaring via workshops, lezingen en publicaties.

Via Crowdfundingboek.nl presenteren Simon en Gijsbert de beste boeken over crowdfunding. Het overzicht is bedoeld voor iedereen die zich meer dan gemiddeld in het onderwerp wil verdiepen. Via Faveoly presenteren zij ter inspiratie elke dag een unieke internationale crowdfunding campagne voor een nieuw te ontwikkelen product.