0

#CrowdfundingLab Pilot: Crowdfunding voor producten en gadgets

Posted June 15th, 2012 in Artikel, Crowdfunding by Douw&Koren

#CrowdfundingLab Pilot
#CrowdfundingLab is een interactieve live show over crowdfunding. De show is een pilot en wordt gemaakt met jou! Vooraf kan je input leveren, zoals vragen waar je antwoord op wil of gedachten die je wil delen. Tijdens de show kan je meedoen door vragen of opmerkingen via Twitter te delen. Gebruik daarbij de hashtag #CrowdfundingPilot. #CrowdfundingLab wordt live uitgezonden via CrowdRevolt.

Ben jij enthousiast over crowdfunding en de manier waarop het de macht terug legt bij mensen met een goed idee en mensen die in die ideeën geloven? Wil je meer weten over crowdfunding en interactie hebben met mensen die succesvol crowdfunding hebben ingezet of dat willen doen? Dan is CrowdfundingLab echt iets voor jou!

Het Pebble effect
Crowdfunding voor producten en gadgets neemt een vlucht. Enkele weken geleden haalde het innovatieve Pebble horloge meer dan 10 miljoen dollar op via crowdfunding platform Kickstarter en doorbrak daarmee een magische grens. Hoe is Pebble er in geslaagd zo’n enorm bedrag op te halen? Komt het door de media aandacht, de aard van het project, of door een slimme campagne? Met andere woorden: Wat zijn de succesfactoren van Pebble en andere succesvol gecrowdfunde producten geweest? Deze en andere vragen beantwoorden we op 19 juni tijdens de pilot uitzending #CrowdfundingLab!

Tijdens de uitzending bekijken en bespreken we naast Pebble nog twee andere projecten:

WakaWaka
WakaWaka is een innovatieve ledlamp op zonne-energie. De doelgroep: 1,5 miljard mensen in ontwikkelingslanden die na zonsondergang afhankelijk zijn van dure, vervuilende en gevaarlijke kerosinelampen. De WakaWaka Light is schoon, veilig en stukken voordeliger. Via Kickstarter en Symbid haalde WakaWaka succesvol de benodigde financiering van opgeteld meer dan 100.000 euro op. Oprichter Camille van Gestel deelt tijdens #CrowdfundingLab zijn ervaringen van deze crowdfunding campagne en geeft antwoord op vragen van kijkers.

Peter Hendriks
Peter verrast de kijkers met een wel heel bijzonder product voor op toiletten in horecagelegenheden. Hij is benieuwd wat jullie er van vinden en of je mee zou willen funden!

Leave a Reply

+